Friday, October 12, 2012

Hari Raya Style :)

Assalamualaikum yu'olls.. Hahah ! Okay tahu, hari raya sudah lama meninggalkan kita kan . Hahh ! peduli hape . Especially, untuk minah syuhadah . Nah, nak sangat gambar kan . Haa, amek amek !

check it out :-

Rasye and Hafizah .
Hahah . K. kalau anda perasan orang yang di belakang sana tu bernama sha mokss. =='

Rasye and Hafizah again .

Rasye, Hafizah, Syuhadah, and Afiqah .

Syuhadah and Hafizah . 
*Syu bajet retisss, you'olls*

Rasye and Syuhadah .

Natasia and her little brother, Hanani, Mai .

Ouh, why me ?

K. promote phone . *phone mahal phone mahal*

Haa, ni pulak nak promote ape ?
*promote orang* K. Jualan murah jualan murah .
"Mari mari, satu singgit satu singgit ."

Wow, why hafizah ? *sakit perut kod*

K. jangan terpedaya . *gimik*
semua bajet retiss..

Farhana . Merah menyala you'olls . Hahah !

Makan sokmo .

Hahah, nadd nad !

Farhana, Marini, Nadd and Faratul .

So, I'm the tallest here . Wahahah ! K.bye .


I've got to go now . Next week, last exam . K. Assalamualaikum .





Saturday, September 1, 2012

Happy Raya, Happy National and happy ? :)



Assalammualaikum warahmatullahi wabarakatuh anda semua yang saya kasihi . Ecehhwah . Haa amek ! Siapa tak jawab dosa, siapa jawab dia ?? Comel . Kahkah . Dah beri salam tu panjang, jawabnya pun mesti panjang lah ya :) Harap maklum . Kekeke . 

Saya tahu ramai yang rindu kan saya kan kan ? Makan tak saya ? Buat apa lah saya ni sampai tak update2 blog lama sangat ? Sihat ke tidak ?  Apalah yang sibuk sangat ?  kan kan ? Tahu dah . Mesti kalian rindukan saya kan ? Hahah ! Ewahh, cakap serupa mintak kaki ? kan ? Err, kaki satu boleh ? Nak kaki ayam lah ?! Boleh dibikin sup.. Nyumnyum :)

Kalian semua sihat ? Raya bagaimana ? Best tak ? Mohon maaf sebab tak sempat nak wish ' S E L A M A T  H A R I  R A Y A ' dekat blog yang tak berapa nak comel ni :( ? Caitt, merendah diri pulak . K . Rasanya tak terlambat lagi nak mengucapkan Selamat Hari Raya kan ? Bulan Syawal belum habis lagi . So, Selamat Hari Raya Aidillfitri Maaf Zahir & Batin . Maafkan segala kesilapan daku yang tak seberapa ni eh ? Daku hanyalah hamba Allah yang biasa, yang tak punya apa . Ehehh ?

Jadi, gambar raya ? Tiada . Sedih . DSLRnye dah gilossss . K . nak menangis . Wuwuww . 

Anyway, yahh . Tak lupa juga Selamat Menyambut Hari Kemerdekaan yang ke-55 . Tak terlambat lagi kan kan nak wish ? Hahah ! Semuanya tak terlambat aku ni . K . Yang penting 'Janji Haruslah Dicapati' okay . Ooops ! Kahkah.. Dan saya tidak terlibat apa-apa pun aktiviti Hari Kemerdekaan ni . Sedih pulak rasanya tak terlibat . Huhu . Hafizah terlibat lah. Saya dan makcik Syuhadah tak terlibat pungg . Untunglah Hafizah terlibat kan kan ? Dapat elaun pulak tu kan kan ? Berapa ringgit huh ? K, nak menangis . K K K K.... 


And today, saya bersama dua orang makcik-makcik dari planet Jupiter pergi ke Terminal Bersepadu Selatan . Lebih dikenali sebagai TBS . Katanya nak 'setudi' lah kononnya kan kan ? Hmm, 'setudi'lah sangat . Suruh minah si Syuhadah ni ajar addmath . Tiada maknanya, menghadap laptop je kerjanya tak habis-habis .  Dilamun cintalah kata orang . Gamaknya lah ! Dah tersengih sorang-sorang depan laptop tu, dah macam kerang busuk dah sengihnya tengok kan ? Hmm, memang dah tak boleh diselamatkan lagi penyakit cintanya yang entah pape tu ? Kahkah.. 


Syuhadah, afiqah, me . See belakang ada Tutti lah .
(Guna webcam)

Hahah ! Semua muka excited habis . Saya setudi ke tidak ? Hahah ! Of course, sayalah yang paling rajin sekali tau . K . Just for your information . Lalalalalll .

Muiz, syuhadah and afiqah . (Guna phone)
"Tak payah nak menunjuk sangatlah kau study komsas, Syuhadah"


That's all . Assalammualaikum .

Friday, July 20, 2012

Happy fasting 2012 :)

Assalamualaikumm ahli Syurga :D Harini sahaja saya nak meluangkan sedikit masa untuk menaip di blog kesayangan . kehkehkeh.. Alah bucuk-bucuk . Meh sini meh kita nak taip sikit . Mueheheh . Rajin betul aku kan nak menaip, buku tak rajin pulak aku nak menaip kan ? Eh, buku pun kena menaip ke ? ngehngehngeh.. Almaklumlah, next week exam !

So, dengan ini saya yang diberi nama Siti Nurfatin Bt Abd Razak anak kepada Abd Razak Bin Ismail dan Rosliza Bt Saad ingin mengucapkan Selamat Berpuasa dalam bulan Ramadhan yang begitu mulia ini . Saya ingin meminta maaf dari hujung rambut ke hujung kuku kaki . Ya, manusia tidak akan pernah terlepas daripada membuat kesilapan kan ? So, saya merayu sangat . Sebab kalau boleh, saya nak menyambut bulan Ramadhan ini tanpa sedikit dosa pun . Maafkanlah eh eh... pelieussss ? eheh, pikir kau comel ?

Saya tahu kadang2 saya nie poyo gila tahap gaban kan ? Perasan gila nak mampus kan ? Kadang2 tu main lepas cakap je kan ? Ya, sebenarnya semua tu hanyalah gurauan semata-mata . Tak ter-niat dari otak ke hati pun . eheh, yeke ? 


hahah, ignore ! serabut..

Moga Ramadhan kali ini, Ramadhan yang lebih baik daripada tahun yang lepas . Mari kita bersama-sama banyakkan amalan baik pada bulan Ramadhan ni . Banyakkan berzikir, bersedekah dan perkara2 sunat . " Sebaik-baik amalan adalah amalan di bulan Ramadhan " Insyaalahh .

Assalamualaikum, doakan saya untuk exam minggu depan :) 





Friday, June 29, 2012

Mid-year results :)

Hi, Assalammualaikum there :D *lambai* ! Harini sekolah rasa macam best je . Ahah ! Mana taknye, harini addmath tak belajar lah . Yeay ! *tepuk tangan* hahah . Sebenarnya harini ada Hari Terbuka dekat sekolah !! Ramai jugak lah yang tak datang, nie mesti kes takut makayah diorang amik result kan kan ? Almaklumlah, *cough* biaselah . Btw, Tadi mak kita orang yang ke-lima sampai tau . Hewhew, bangga gila ni ! *tangan dibahu kepala dongak atas* hahah ! Sebabnya nak balik awal lah . Malas woo, aku nak duduk dekat sekolah lama2 . Sakit bontot woii, karang . Mueheheh.. so, Result aku ? masyaallah - . -  Semua menurun . Kecuali kimia je, daripada fail ke C . Alhamdulillah.. even aku hanya dapat C je . Ya, hanya sekadar huruf C yang aku termampu. Heheh.. ingat senang ke huh ? susah yang amat nauzubillah . Kalau pandai boleh lah citerr.. kan kan ? 






Takpe, kita kena belajar daripada kesilapan . Kalau tak, macam mana nak tahu apa kelemahan kita kan . Setiap orang mesti ada kelemahan masing-masing dan setiap orang mesti ada kekuatan masing-masing . Jadi, kalau dah salah tu, kita perbetulkan apa yang tak kena . Kalau tak, kita akan ulangi kesilapan yang sama, right ? Ya, insyaallah . Kali nie aku tak nak main2 lagi dah . Lama sangat aku honeymoon . see ? sampai addmath jadi fail .  Memang padan muka aku kan !

Jadi, saya disini ingin meminta serba sedikit pertolongan daripada anda . Hanya sekadar doa . Ya, sekadar doa sudah memadai . Moga saya rajin menuntut ilmu dan hormat orang sekeliling . Almaklumlah, saya nie pemalas orangnya ! heheh.. tolong lah eh eh ? please pleaseeeee.... *eheh, pikir comel lah tu* ahah, Kbai . Jasa anda amat dihargai :D
Assalammualaikum .

Sunday, June 24, 2012

Pemalas ohh pemalas :)

Assalamualaikum.. Siapa tak jawab dosa dan siapa jawab dia comel . K . hehe.. berzaman aku tak membebel dekat blog ni kan ? Last post pun, aku post pasal lagu ape tu ? lagu ape hah ? alahh, lagu tuu . yang tu lah, haa yang tu tu . Yeah, yang tu ! ahah, ape aku nie . *k. peace*

Ye, harini aku nak cerita sikit . Aku selalu kena marah sebab pemalas . Tak kesah lah, malas baca buku ke, malas buat homework ke, malas kemas rumah ke, malas cuci pinggan ke or whatever yang berkenaan ?
Yang paling banyak aku kena marah sebab malas basuh baju, sidai baju, lipat baju, sapu sampah, cuci pinggan, masak and semua yang berkenaan dengan rumah ! Itulah yang aku selalu kene marah . Tak sah satu hari, kalau tak kene marah semua pasal bende nie . Mesti kene punya lah . Serious ! Kalau tak kene marah tu kan ? mesti aku rasa lain macam . Dan aku akan buat mak aku marah jugak pasal semua bende nie ? macam mana tu > ehehh, adala..

Tahun nie, jam ke jam, hari ke hari, bulan ke bulan, makin lama penyakit aku, makin merebak . Penyakit pemalas itu ! Yeah.. tidak tahu dari mana datangnya virus penyakit itu . Aku cuba untuk membunuh penyakit itu . Tapi malangnya, virus penyakit itu makin merebak ke seluruh badanku yang gemok lagi montel ini . Entah kenapa pun tak tahu ? Dari mana datangnya ? Kenapa dia datang ? Apa tujuannya ? Aku masih ter-fikir.. 

Mungkin sejak selepas habis PMR tahun lepas . Aku semakin malas hendak pegang buku . Ni kan pulak baca buku, kalau pegang buku pun tidak hendak ? Kononnye nak honeymoon sebentar kate orang . Yelah, mana taknya asyik baca buku 24/7 untuk PMR . *Caittt !* PMR pun hampehh . Yelah, apakan daya aku ? Aku hanya insan biasa . Itu sahaja yang aku ter-mampu buat masa PMR yang lalu . Jika boleh diundurkan masa balik, aku akan belajar dengan gigih lagi . Insyaallah..

Dan ya, mungkin sejak itu, virus penyakit itu mula menetap dalam badan aku . Lalu, mereka mula membiak dan membiak . Setelah itu, PM virus itu telah memerintah kepada semua kaum kerabatnya untuk mengawal seluruh tubuh aku supaya menjadi semakin pemalas . Sebab itu, impaknya telah berlaku sekarang . Sampaikn, mak aku telah melabelkan aku sebagai 'pemalas' . Kate tok aku, 'anak dara pemalas' . Itu dia namanya ! cantik betul nama yg telah dilabelkan kepadaku . Aku terima dengan seadanya . Tapi, apabila  aku telah dilabelkan nama seperti itu, mulut aku pasti akan ter-keluar 2 perkataan ini "mana adaa !" . Ya, aku pun tak tahu kenapa aku selalu menyebut 2 perkataan itu . Dengan sepantas kilat aku akan membantah mengguna perkataan itu . Padahal, aku sudah tahu, aku nie kadang2 pemalas . Ye, mungkin "mana adaa" itu comel bagi aku . Sebab itu aku selalu gunakannya ! hhehe.. 'mungkin'

Kawan2 pun, kadang2 melabelkan aku 'pemalas' . Ya, aku terima . Tapi kadang2, aku membantah juga . Sahaja ingin melawan mulut . Dan suara aku akan semakin kuat apabila, aku tak puas hati melawan mulut . Sebab itu aku selalu menang, ramai orang aku sudah kalahkan ! Yeah, tanyalah siapa2 yang berdekatan .  Pasti meraka kata, fatin selalu menang . ahahah ! the one and only fatin . muehehe, mohon maaf ya .

Sekarang, aku selalu tak menyiapkan kerja sekolah yang diberikan oleh cikgu . Lagi2, addmath . Aku jarang buat sekarang . Sampaikan, aku perlu meminjam beberapa buku daripada kawan untuk menyalin . Di dalam kelas pun, aku kurang memberi tumpuan . Mata pandang cikgu, tapi otak aku pergi bersiar2 entah kemana pun tak tahu . Satu habuk pun tidak lekat di kepala otak aku ini . Allah sahajalah yang tahu, betapa beratnya penyakit pemalas dalam diri ku ini . Otak aku pun semakin hari, semakin lambat berfungsi . Aku memerlukan cas untuk otak aku supaya dia dapat berfungsi dengan elok .

Kali ni, sudah masuk penggal kedua . Aku ingin membuang penyakit pemalas itu dari badanku  . Aku tidak kira . Aku akan berusaha sedaya upaya untuk menghilangkannya . Jauhkanlah penyakit pemalas itu daripada aku . Aku nak belajar . Tahun depan aku akan berhadapan dengan SPM . SPM itu adalah segalanya bagi aku . Insyaallah, aku nak dapat 9A+ . Mohon doa . amin..

Itu sahaja lah, coretan hati yang panjang melebar . Assalamulaikum :D 








Monday, June 11, 2012

A thousand years- Christina Perri

Assalammulaikumm mata-mata yang tengah membaca :) hahah ! nah lirik dia . Yeah, I love this song so much ! Soo ? WHAT ! tehee..





(Verse 1)Heart beats fast
Colors and promises
How to be brave
How can I love when I'm afraid
To fall
But watching you stand alone
All of my doubt
Suddenly goes away somehow

One step closer

(Chorus)I have died everyday waiting for you
Darlin' don't be afraid
I have loved you for a
Thousand years
I'll love you for a Thousand more

(Verse 2)Time stands still
beauty in all she is
I will be brave
I will not let anything

Take away
What's standing in front of me
Every breath
Every hour has come to this

One step closer

(Chorus)I have died everyday for you
Darlin' don't be afraid
I have loved you for a
Thousand years
I'll love you for a Thousand more

And all along I believed
I would find you
Time has brought
Your heart to me
I have loved you for a
Thousand years
I'll love you for a Thousand more

One step closer
One step closer

(Chorus)I have died everyday
Waiting for you
Darlin' don't be afraid,
I have loved you for a
Thousand years
I'll love you for a
Thousand more

And all along I believed
I would find you
Time has brought
Your heart to me
I have loved you for a
Thousand years
I'll love you for a Thousand more

Sunday, May 13, 2012

Mother's Day .

Assalamualaikum, have a nice sunday today :D As you all know, today is Sunday-13 May . hewhew..
Harini selamat hari ibu !? siapa sambut hari ibu harini . put your hands up sikit !? but sampai hari ini, I tak sure . Hari ibu boleh raikan ke atau tidak bagi umat Islam ? And kita pun cari dekat pak cik google ---> *roll roll and roll* Yeah, this !

Original dari : OhIslam - Mari kita singkap makna sebenar Hari Ibu / Mother’s Day menurut Wikipedia : “One school of thought claims this day emerged from a custom of mother worship in ancient Greece, which kept a festival to Cybele, a great mother of Greek gods. This festival was held around the Vernal Equinox around Asia Minor and eventually in Rome itself from the Ides of March (15 March) to 18 March. The ancient Romans also had another holiday, Matronalia, that was dedicated to Juno, though mothers were usually given gifts on this day. In some countries Mother’s Day began not as a celebration for individual mothers but rather for christians.”
Maksudnya di sini ialah bahawa hari ibu juga merupakan salah satu di antara perayaan yang disambut oleh orang kafir iaitu masyarakat yang beragama kristian. Greek kuno memanggilnya sebagai hari cybele iaitu ibu kepada dewa-dewa mereka. Dan Roman kuno pula meraikan hari matronalia sebagai tanda memperingati dewa juno iaitu mak kepada juventas, vulcan dan mars.

Rasulullah Shalallahu ‘Alaihi Wasallam pernah bersabda : “Sesiapa sahaja yang menyerupai sesuatu kaum itu , maka dia itu termasuk di dalam golongan mereka”
[Hadits Sahih - diriwayatkan oleh Imam Abu Daud R.H dalam sunannya, Imam Ahmad Bin Hanbal di dalam musnadnya Dan Imam as-Suyuti di dalam al-Jamie’ as-Shaghir, disahihkan oleh Al-Albani] wallahualam

Di dalam Islam, kita dituntut untuk menghormati ibu bapa kita setiap masa dan ketika. Bukannya hanya terhad kepada hari-hari tertentu sahaja seperti pada hari ibu atau hari bapa.

Yeah, memang betul pun . Sepatutnya hari ibu ialah setiap hari, setiap jam, setiap minit and setiap 1 saat .  *tik tok tik tok* Bukan hari yang tertentu je kita kena ingat dekat dia, sayang dekat dia, hormat dekat dia and so on . At least, sebelum pergi sekolah tu kita kenalah salam and sayang dia . Yeah, All the time !

Kita pun tak tahu, betul ke tidak . Sebab katanya nie suatu perayaan bagi orang kafir . wallahualamm..
That's all for today . 

To my dearest mother :


Dear mom,
          Alhamdulillah, fatin bersyukur sangat Allah telah kurniakan mak untuk fatin . I thank to Allah so much . And fatin nak ucapkan terima kasih banyak2 dekat mak kerana telah bersusah payah membawa fatin ke hulu ke hilir selama 9 bulan dekat dalam perut mak, susah payah melahirkan fatin, menjaga makan/pakaian fatin, mendidik fatin, memberi kasih sayang yang tidak pernah putus dekat fatin, membela fatin dari kecil sampai lah sekarang . Thanks for everything mom !
          Even fatin tahu, mak dah tak larat nak jaga fatin, mak dah tak larat nak membebel dekat fatin lagi, mak dah tak larat nak jaga fatin yang pemalas nie and mak dah tak sanggup nak jaga fatin yang suka melawan cakap mak nie . Fatin mintak maaf sangat2 dari hujung rambut hinggalah ke hujung kuku kaki . Mintak maaf sangat-sangat . Fatin tahu, fatin nie anak mak yang paling pemalas sekali kan ? Fatin sedar fatin siapa . Tanpa mak, siapalah fatin . 
          Fatin tahu, fatin tak pernah beli hadiah untuk mak . Dulu masa sekolah rendah je . Sekarang, bagi fatin, itu adalah suatu pembaziran . Kerana kasih sayang fatin pada mak tidak akan pernah putus and tidak akan ternilainye jika nak dibandingkan dengan harga hadiah tu . Even hadiah tu berjuta-juta sekalipun . Dengan izin Allah, fatin akan capai cita-cita fatin untuk menjadi seorang yang bernama Dato Dr. Siti Nurfatin Bt Abd Razak . *woots, nak jugak dato tu* Yeah, Insyaallah .  And Insyallah, fatin akan jadi anak yang solehah untuk mak . Itulah hadiah yang fatin akan hadiahkan untuk mak . aminn..
           In short, I love you so deeply mom . muahh..
                                                                                                                                                                                                                  
                                                                                                                                          Fatin.


Assalamualaikum .




          

Friday, May 11, 2012

Exam Fever !

Assalamualaikum pretty cute..  hewhew :D Setelah sekian lama aku menyepi dalam blog yang dah usang nie, huhu rindu seyh ! Hahah, but not so much lah . *eheh, boleh pulak ?
Sekarang busy dengan eXaM, EXAMmM, eXaMMmm . Yeah, I mean damn exam ! *okay fatin, wat lek-wat cool-wat cute* woots ! ahah.. Exam senang tak ? -Yeah, absolutely susah gila nak mampushh.. uhuk..

Sampai tiga minggu kod exam, wow wow ! satu paper dalam 2 jam . And bayangkan satu paper pun dah macam nak ter-berak jawabnye. Apetah lagi, nie 3 weeks . And alhamdulillah 5 papers done :) Now 6 papers more to go (termasuk sivik and p. jasmani) . oyeahoyeah *dancing* ! cepatlah habis cepat habis..

Next week ! Yeah, next week . Semua paper yang awesome2 akan berhadapan dengan aku . Sampaikan aku dicabar untuk berjumpa dengan mereka . Hahah.. takpe-takpe . Engkau orang nak cabar aku ye ! Siap ahh nanti, aku kerja kan . Aku sedia ber-fighting . Opss.. *amboi ayat, macam dah baca buku tu* huhu, memang tak baca lagi pun . Its okay, I'm okay here *actully, not okay* hehe . Hope everything is fine . aminn..

muka annoying habis..

That's all . Assalamualaikumm..


p/s: so, kepada addmath , biology , chemis and physic . please be nice with me okay ! :D see you next week . muachh <3 and you ? yeah you ! wish me luck okay.. tehee








 


Thursday, April 19, 2012

Dasar kebayan !

Assalamualaikum..
hi, prince and princess :)
muehehe..
lamakan titew tak update ? ecehh, *kesah pulak kan ?* 
hahah, K. bukan ada orang nak baca pun kan ?
actually, I memang suka cakap sesorang dekat sini :) woots..


K. kenal nenek kebayan ?
tak ? memang lah tak ? dia bukan famous pun .
bukan nenek kebayan tu, yang lain .
tapi kalau nak tahu muka dia macam mana .
cari dekat pakcik google . type 'nenek kebayan' .
haaa ! muka dia lebih kurang macam tulah .
cuma dia manusia je .
lagi satu, suara dia tu . sejibik sama kod! lagi2 masa nak tengking2 orang ? pikir sedap ahh..
err, pelliuesssssss..


Wahai kebayan,
           kau pikir kau tu bagus sangat ahh ? kau pikir perangai kau tu dah cukup baik sangat ahh ? kau pikir muka kau tu dah lawa sangat ahh ? tapi, malangnya muka kau macam nenek kebayan kan kan ? *sorry to say* ! serius, makin lamakan, aku makin benci gila kod dengan kau, naik menyampah gila dengan kau . kau pikir kau tu siapa ? nak kurang ajar dengan aku . memang bullshit ! aku , kalau orang macam kau nak kurang ajar dengan aku . err, memang tak ahh 'AKU NAK BAGI MUKA DEKAT KAU !' . sebelum nie, memang aku sabar lah kan ? kau nak tengking2 aku macam orang GILA pehal . *opss, kau memang gila pun* sekarang, no way ! suka hati aku lah nak buat apa, nak kacau budak2 ke, apa ke ? ada aku kacau kau ? hado hado ? *jangan nak perasan santan lah, sedar diri sikit* kalau tengking orang, suara sedap takpa  lah jugak. nie tengking suara macam nenek kebayan mana tah datang, tetiba serang macam mat rempitz . pehal ? sebabtu aku panggil kau nenek kebayan ! kau siapa, aku siapa . nak kurang ajar dengan aku pulak . kalau orang tu lebih tua dari aku, nak tengking2 aku, aku terimalah . nie dengan kau, err shit ! dan.... aku nak ucap PADAN MUKA dekat kau sebab haritu.. kau tahu kan ? padan muka kau, kenapa tak menangis lagi ? hahahah(evil laughs) *ADA AKU HERAN ?* haritu, kau dah pijak aku punya . amik balasan ! lepastu, boleh pulak tweet dekat twitter 'ada hari ada batas, lain hari gua balas . hahahahahahahah' wohooo ! ouh man, takutnya I . hahah, nak ter-gelak guling-guling aku dekat depan lptop tau. dah lah menangis, ada hati nak balas konon ! kuang3 . kau nak balas ? try ahh kalau berani ? wa sikit pun tak takut la weyh ! *macam cokodok je aku tengok* lagi, aku kesian sangat tengok kau, kau dah tak ada ayat lain eh ? nak guna bio twitter kau, nak guna ayat macam aku jugak . macam budak bodoh je kod ! nasib baik kau tukar.. lepastu gambar kau, nak tiru macam aku jugak . walaweyh ! tak malu ke derr ? apehal kau nie ? lepastu, aku pun tak tahu lah, ape yang rajin sangat dekat kau nie . nieh, aku nak habaq mai kat hang nie, hang tu rajin sangat ka ? Ya Allah, aku rasa aku lagi rajin dari kau kod. *woots again !* dok buat2 rajin adala . kau dekat rumah bukan buat apa pun. buat bodoh je aku tengok/ menghadap laptop 24 jam . macam lah aku tak tahu, kau tu depan orang buat2 rajin, belakang pemalas nak mampus . orang macam nie, adalah orang yang paling aku benci dekat dunia nie. HIPOKRIT ! the last thing, kau pikir phone kau tu cantik sangat ? mahal sangat ? cun sangat ahh ? hello, phone aku lagi mahal dari phone kau . so, tak payah nak bajet sangat . masalahnya sekarang nie, kau dah kenapa dok bawak sorok phone kau ? kau pikir aku batak ke dengan phone kau tu ? err, please lah weyh.. *kau pergi amik cermin sekarang ?* kau tahu tak wahai kebayan oii, kau tak pikir ke ? bila kau bawak nyorok and ada orang call phone kau, aku punyalah ter-cari2 phone kau. kau fikir aku takde kerje ke, nak cari2 phone kau . and who knows ? tetiba time tu jugak aku tak ada kredit . and time tu memang emergency gila . tak ke bangang aku nak cari2 phone kau merata2 tempat . err, eeuww !   godai ..




sorry jika ayat macam MAT REMPITZzz..
kau sentapp ? GREAT ! ! 
harap maaf jika terasa eh ?  *two thumbs down* 
aku tahu kau baca..


Assalamualaikum..


Sunday, March 25, 2012

Pantai Bersih Mertajam :)


Assalamualaikum....
siapa tak jawab dosa ?
okay, harini malas nak ber-typing lah .
tengok jelah gambar-gambar ni..
masa nie waktu dekat kampung, cuti haritu .

me and izati kurus . mueheheh.. *actualy, batu dekat situ licin woo*
and I nampak gemok disitu . oukayoukay..

ramai kan orang ?

haa ! nampak tak bangunan Pulau Pinang dekat sebelah kiri sekali ?
nampak tak ? nampak tak ?
siapa nampak dia comel ? *K, saya comel* yeay..

nak tahu nie apa ? ini ialah Talang Padi . *mmg lah dah ada tulis kat situ*
Talang Padi nie dah tak guna sebab haritu ada tsunami dekat sini .
so, siapa nak bergambar . go onn..
jangan malu-malu..
this is my mom . eleleh! mom jugak .
K. ni mak saya.. :)

nak jugak posing disitu ?

peace no war XP

see ?!  *siapa punya kerja la nie ?*
nama je pantai Bersih . tolonglah, sayangi laut kita okay :))
tong sampah kan ada banyak..
muka blurr .


*no caption* muahahah ! K. Malaysia boleh :D



Assalamualaikum:]



p/s: eh, asal semua pakai baju bola je nie ? o.O




Saturday, March 24, 2012

No wayyy !

Hai and Assalamulaikum readers :)
watcha doing ? dah makan ke belum .
for sure, dah makan rite ?
itew dah makan, tapi still lapar lagi lah.
#see, perut itew naughty kan kan kan?
muahahah, elelehh gediknye itew . *sigh*
orang dah bagi makan, tak reti nak bersyukur latu .
*kunyah cekelat daim*

okay, harini hari sabtu bersamaan 24 haribulan march 2012 .
teramatlah boring gila nak mampus . muahahah !
tak tahu nak buat apa kod ? 
sebab itulah saya mengambil langkah untuk ber-update something .

malam semalam cadang, pagi tadi nak ber-jogging .
but.. something yang tak dapat dielakkan lah .
sebabnya --->
makcik nak bawak makan breakfast di kedai Kayu Original .
hahah, because of food . saya  mesti pergi .
dah lah malam semalam tak makan .
hurghh, can you imagine what ? betapa laparnya perut nie tau.
ya Allah !


 
you know what ? semalam dekat sekolah kan, waktu pj .
kena kira BMI ! and I was like, 
"Ya Allah, janganlah harini . bagilah next week ke atau hari ape-II ke ? janji bagi aku slim dulu lah. pleasepleaseplease ." I pray and pray and pray .

waktu tu rasa macam nak terberak terkencing semua ada tau .
wakaka ! cikgu pun satu bukan nak bagitahu dulu .
#boleh lah aku repair mana yang tak kena tu dulu, 
bukan senang nak hapuskan lemak-II degil nieh .
aisehhman o.O

but, my doa doesn't worked . but, I'm still thanks to Allah .
because Allah still give me health and happiness :D

sampailah, cikgu memanggil nama yang cute tu --->
"siti nurfatin, please come here ?" ececehh..
 then, fatin pun pergilah dengan bangganya memijak menatang penimbang berat tu .
*sambil sepetkan mata*
and cikgu pun bacalah keberatan & ketinggian si fatin tu .

ternyata--->
beratnya adalah amat didukacitakan oleh fatin .
tingginya pula tak perlulah dirisaukan oleh fatin . kerana dia tahu, dia memang tinggi ! 
kehkehkeh..

cikgu pun kira BMI si fatin tu .

afterthat, fatin terdengarlah suara yang amat bingit dan amat menyakitkan itu iaitu daripada suara hafizah .
"fatinn ! kau obess..... !!! "

and fatin was like "Ya Allah, siot punye hafizah . berani kau cakap kuat-II . siaplah kau nanti ! eh, why why why ? tak akan sampai aku obes kod . NOOOOO !"
she sigh..

lastly, fatin membuat satu perjanjian dengan hafizah .
fatin memberitahu supaya jangan membocorkan rahsianya kepada si syuhadah p***** tu . 

kalau tidak, she will kill me and kill me !
nak tahu dia kill macam mana ?
takut dia akan gelak and gelakkan saya .
wakakak...

if ada orang buat macamtu,
I will kill youu back ! see yaa..
kuangkuangkuang..


okay, perut itew dah lapar nie ?!


Assalamualaikum:]


p/s: jangan gelak sebab aku obess okay . I see you :)
sebab aku pun nak ter-gelak jugak, sebab tak caye aku nie seorang yang obess . kuangkuangkuang..
rasa penimbang cikgu tu dah gila sikit kod .
 hope lah . amin..

Saturday, March 10, 2012

Holiday Come Back ! :)

Hey pretty/handsome !
how are you ? makin comel ? ke makin tak comel ? 
muahahah ! pilih which one you punya . 
kite pilih makin comel:)) muahahah !
tahu tak kite makin comel ? tahu tak ? 
tak tahu ?
haa! nie nak bagitahu la nie :)
bukan comel yang tu, comel yang macam alaa..
yang macam ..text missing.. tu !
hohoh, please be jealous okeng XP .

I hope you are in the pink of healthy okay .
tak kesah lah, makin comel ke tak comel ke kan ?
janji we are in the pink of healthy .
I repeat, in the pink of healtyh
get it ? no !
fine o.O .
so, please thanks to Allah, everyone .
tanpa dia kita semua tak akan hidup dekat dunia nie tau .
tanpa dia juga kita semua tak akan menghirup udara yang serba segar nie.
syukur alhamdulillah :)

eh, daripada tadi tak bagi salam lagi kan ?
*fatin-II apa nak jadi lah (cekak pinggang)*
kejap, tarik nafas panjang-II dulu .
hmmm, dah .

Assalammualaikum and a very good holiday :))
hewhew..
okay ! for your information, 
siti nurfatin bt abd razak telah habis menduduki exam FORMATIF 1 yang serba mencabar nie .
hewhew, oyeahoyeah ! *let's dancing everyone*
muahhhahah..

you know what ?
gila sampai nak mati jawab soalan-II exam haritu .
no wonder lah, orang cakap masuk form 4 nie memang kawkaww punya .
*boleh kena heart attack aku !* heheh..
soalan dia tanya, suka buat surprise-II taw .
sampai terkezut boboi aku dekat situ .
adess ==' !

yang paling susah gila nak mampus is ADDMATH !
*haa! tulah kau . haritu punyalah eksyen kata addmath nie kacang je . kan dah kena dekat kau*
tsktsktsk :'(..
hahah ! seriously, memang gila susah kod .
tu baru 10 soalan, belum lagi SPM betul kern ?

selanjutnya, BIOLOGY , CHEMISTRY , SEJARAH , ENGLISH and blablabla...
mana tak nya, study last minute .
memang cenggitulah jadinya xp . 
okay, ignore it !

 

yang kita semua tahu, holiday holiday and holiday!
huahahah ! so, what's your plan for the holidays ?
pergi jalan-II oversea ke, tengok wayang/shooping ke, balik kampung ke or ..
duduk rumah buat homework aje .
ouhhyuck , kalau I kena duduk rumah buat homework aje .
hahah !
memang jadi cacing kepanasan lah aku cenggini XP !
dah lah haritu tension buat exam ! huarghh..

so, here we go ! this is mine .
firstly, kite nak siapkan homework dahulu . *Insyaallah, I try *
then, kite nak pergi holiday di PULAU LANGKAWI ! 
yeay, hewhew..
mak dah book siap-siap hotelnye tau . katenye hotel nie kawasan sawah padi .
oyeahh ! yela mana taknya, asyik hotel yang ada swimming pool aje pergi .
dekat apartment sinie pon ada swimming pool . ecehh~
so, nak amik perbezaan sikit gitu. hohohh !

okay, I've to go now . sampai di sini sahaja .


p/s : Happy Holiday everyone ! keep smiling yaww..



Assalamualaikum:]






Tuesday, February 28, 2012

Jalan-II Sg. Besi:)

Assalamualaikum tembam-II sekalian !
hai hai hai :) oyeah oyeah oyeah . *dancing*
hahaha ! fuhh kanan sikit, fuhh kiri sikit,
*dua dua belah tangan pegang bahu, kelapa dongak atas*
mueheheh, gila lama tak update  .
and lama tak bukak . mueheheh !
habuk pun dah banyak taw . *ecehh, banyak lah sangat gitu ?*
rindu tat titew tak, rindu tak rindu tak ?! confirm tak kan ?
hahah ! okay fine XP

 sekarang kita more on twitter je lah,
siapa ada twitter ?? ce angkat tangan sikit..
kalau rajin follow lah eh, kalau malas pun kena follow jugak taw :))
*hehe, okay joke*
kalau dah follow tu, jangan lupa mention kita pulak okay.
kita seorang yang friendly taw *wallaweyh, poyo-nye* .
so, tak payah lah nak malu-II bagai okeng .
hihik.. senyum sikit :))
okay nie twitter kite..
Tekan sini :))

 facebook pon dah malas nak bukak taw sekarang .
bukak pun kejap-II aje, sebab nak hilangkan boring lah katekan .
hikhikhik.. *asyik gelak je aku nie kan ?*
hikhik.. *tengok tu gelak lagi* !
haihh aptb=='

haaa ! haritu kan, kite Nadd and Mas pergi jalan-II taw :)
*so be jealous oukey ?*
Mas belanja kite KFC dekat Sg.Besi taw .
hukhuk, oyeah oyeah >o<
thank you so much taw :) nanti belanja lagi eh eh !

pastuh, kitorang pergi shooping kedai yang alaaa,
yang ada pink banyak-II tu.. sebaris dengan KFC jugak .
tak tahu lah nama apa ?? =='
dia ada jual macam-II kod, surely bagi gegerls lah kan .
seriously weyh !
pastu Mas kan, masuk-II dia kata macam dekat Syurga .
hahaha ! tapi memang kod, mata pun sampai nak terbeliak biji mate nie taw .
macam-II ada..
tapi Syurga lagi lagi lagi BEST lah ! takde sesiapa boleh kalahkan kan.. *winkwenk*

after shooping bla bla and bla,
kitorang pergi makan Tutti Fruiti pulak :) *peace*

dalam phone..
mak : kat mana ni  ?
me: dekat kedai tutti fruiti *sengeh*. hee..
mak: haah !? amboihh sampai makan tutti fruiti pulak . tadi kata nak makan KFC je . banyak duit ??
me: alaa, fatin temankan kawan fatin makan je.. hikhik..

mula-II tu, memang kate nak makan KFC je,
lepastu tak tahu nak pergi mane kan ?
Nadd pulak macam teringin je nak makan tutti tu? 
hahah kesian sangat !
so, masuk jelah kan. siap ada wifi lagi taw :)


Mas, sepupu Mas and Nadd .

hahah ! poyo latu makan tutti . kite pun makan jugak lah !

THE END !


p/s : next week ada exam ? so, please pray for me okay .
hope Allah bless you guys . thank you :)



Assalamualaikum:]











Monday, February 6, 2012

Di kampung :)

Hi-2 and assalamulaikum readers yang montel tu .
see, cuti lagi kan ? 
aritu baru je cuti raya cina, then cuti wilayah, sekarang cuti maulidur rasul/thaipusam pulak .
banyak cuticuticuticuticuticuticuticuti and cuti .
*haih, yang tu yang buat aku makin pemalas nak baca buku tu plus tak nak buat homework .
hahahahahahah... I'm evil pemalas.

hah ? hari jumaat lepas kan, kita kan .
dah tukar kelas ---> sains tulen ! yeay..
tapi dalam kegembiraan pon ada disebalik kegembiraan tu :(
gila sedih sebab terpaksa tinggalkan kelas Sains Teknikal .
serious, kelas sc teknikal memang gila best . 
cikgu-II dia pun semua yang top-II . tak tipu ! 
budak-II pun semua yang super duper . wahaha !
gila nak tinggalkan ??

tapi demi cita-II, *aku terpaksa berkorban. . ecehh~
hah ? nak tahu sebab apa kita terpaksa bertukar ke kelas tulen .

sebab..........
kelas teknikal dah ada 10 subjek .
then, nak tambah favorite subjek kita tu *alaa, biology* .
10 + 1 dah jadi 11 kan ?
diorang kata, sekarang tak boleh tambah subjek melebihi 10 .
tak boleh macam zaman Amalina Che Bakri tu sampai 17/18 subjek *tak sure*.
so, memang terpaksa lah tukar kelas semata-II biology .
kalau dah jodoh dengan biology tu, tak kan kemana !
aku memang tak boleh hidup tanpa biology . #fakta :)

HAAAA ! harini kan, kami kan ,
dok pakat nak naik motor pi pusing satu kampung .
wakakaka ! baru belajar naik motor daa .
sebelum nie pernah naik jugak, tapi tak seterer mcam nie lah .
kita dah pandai buat UP taw . *huyyo, tipu besar.

mula naik tu, lagi sikit je nak terbabas masuk parit sebab lupa nak tutup gear daa .
nasib baik sempat tekan brek . hahah !
kalau tak ??!! !! entahla .
lama-II tu, baru boleh sikit . tapi tersekat-II la .


brombroomm..

izaty kurus :))




ada gambar lagi. tapi malas lah nak masuk .
karang lah hihok :)

okay gtg, I've to go now !



Assalamualaikum:]




Monday, January 30, 2012

Saya nak jadi doktor, tak boleh ke ?? :)



Assalamualaikumm awak, *ecehh .
hahah . ignore picture ! tahu dah terbalik .
hohohh..

actually, hari sabtu haritu nak post . tapi keadaan tak mengizin kan loo~
mak bawak sorok broadband . aisehhman !
mana aci kalau cenggini..

sebenarnya waktu sekolah je yang tak boleh guna ,
tapi harini rasa macam boring lah, so bukak lah laptop . 
tak tahu nak buat ape ??
ada homework, tapi malas nak buat .
yang paling malas ----> math .
*ya Allah, asal lah math ni macam haremm sangat . tak pernah pulak aku rasa macam nie .
kau berikanlah aku kerajinan untuk buat homework math nie, ya Allah . amin..

serious, malas gila nak buat .
addmath pun tak semalas macam nie taw :))


nak cerita pasal harini, 
tadi dekat sekolah cikgu gawri masuk kelas ajar kita rumusan, 
then, dia suruh kita baca petikan kat dalam buku tu,

"fatin, tolong baca perenggan kedua .  sambil menyelam, minum air"

*OMG ! kenapa lah cikgu nie arif lagi bijaksana sangat .
aku dah lah tengah blurr waktu tu . suruh aku pi baca buwat apa ??
then, suruh pi cari isi lagi . bubue..

then, it's sokay ! kita pun baca lah sambil blurr-II tu .
afterthat, boleh pulak kurang dengar . aisehhman !
*ape lah fatin nie ?? lain kali kuat kan suara tu, vokal tu ha ! jaga betul-II .
hahah, aku rasa aku macam tengah menjerit dah kod . takkan tak dengar lagi .
*yelatu ??

lepastu, cikgu tanya : 
"fatin cita-cita awak nak jadi apa ?"

aku pun lagi lah blurr, asal tanya cita-II pulak nie.
ada kena mengena ke ?? hurghh..

aku pun jawab lah dengan selamber,
"doktor :)"

cikgu:
"ouh, nanti kalau pesakit awak datang kata ("doktor,saya terseliuh tangan") *nada perlahan* . awak dengar tak apa dia cakap ?? "

errr, kita pun tergagap-II .
"brppp, err, brpp, errr "
*hahah, mereng lah aku nie .

lama-II tu, cikgu tanya balik .
*muka cikgu nampak macam pelik je ??
aku ada cakap salah ke ??


"macam mana awak nak jadi doktor ? kelas nie kan takde biology ?"

"err, saya amik tusyen dekat luar lah  "

"habistu, kerja amali awak nak buat macam mana ?"

"hah! errrr, entahlaa.."

"hah ! entahh ?! eh, better you fikir balik eh . cita-cita awak nak jadi apa ya fatin ??"
then, semua kelas gelak macam evil laugh . memang teserlah !

"hehh, err okay-II "

hmmph aisehhman ! haritu dah kena dah dengan cikgu fuad .
pasal cita-cita jugak .. ayoyo XP

kenapa ?? tak boleh ke kalau amik sains tech, nak bercita-cita  jadi doktor ??
hmm, tambah jelah biology . kerja amali tu, karang bincang lah dengan cikgu bio .
belajar petang-II ke kan ?? *hahah, mandai-II je aku .

till then, bye :)) karang mak marah..



p/s: dear pengetua, bila lah nak balas surat permohonan saya tu ?? mak saya dah bising nie..



Assalamualaikum:]